Gravitacija je laž, gustina je prava stvar, tvrde ravnozemljaši!

gravitacija

Gravitacija je laž, jedna je od najčešće ponavljanih ravnozemljaških besmislica. Pošto smo se već upoznali donekle sa njihovom “naukom”, jasno nam je da “dokaze” za ovu smelu tvrdnju treba tražiti na YouTube.

Kao i sve drugo što se u tzv. teoriji Ravne Zemlje ne može objasniti, slepi vernici u istu to ‘ladno diskredituju kao laž. Pa tako ne postoje vulkani, ne postoji gravitacija, na hiljade slika Zemlje iz svemira su takođe laž, teleskopi su takođe laž, ali njihov moćni Nikon fotoaparat kojim slikaju planete dokazuje da su one samo bledi izvori svetlosti.

Iako ravnozemljaši u svojim glavama mogu da jednom prosto-proširenom rečenicom otpišu višekovni naučni napredak, oni nisu sposobni da stvore “svoju” fiziku, čak ni na tom potpuno banalnom nivou, gde možete biti kontradiktorni, a dokazi su vam YouTube klipovi, izmišljene izjave i slike sa Nikon fotoaparata. Zbog toga koriste uslovno rečeno manje poznate naučne pojmove (pošto sumnjamo da je iko od njih lako završio i osnovnu školu, pa su potpuna tabula rasa i nisu čuli ni za šta osim gravitacije), pritom ih iskrivljujući, kako bi objasnili svet oko sebe.

Gustina je dobar primer za to. Po definiciji, koju ravnozemljaši ne osporavaju, gustina je odnos mase i zapremine nekog tela i računa se krajnje jednostavno:

ρ = m / V

Gustina nam, na primer, objašnjava zašto neka tela plutaju u vodi, a ravnozemljaši upravo to pokušavaju da analogijom primene na ponašanje tela u vazduhu. Pa će tako mrtvi ‘ladni reći da sve ono što leti, leti zbog toga što je vazduh gušći, dok mi stojimo čvrsto na zemlji zato što smo gušći od vazduha. Pritom zaboravljajući da i ptice i insekti moraju da ulažu određeni rad i da su vrlo specifično građeni kako bi mogli da lete, odnosno izbore sa silom gravitacije, a kada ne mašu krilima, oni slete, iz prostog razloga što su teži od vazduha i privlači ih pomenuta sila gravitacije, odnosno sila Zemljine teže.

Da je njihova teorija tačna, astronauti koji su u orbiti ne bi bili u bestežinskom stanju, zato što se njihova gustina ne menja odlaskom u svemir, a i gustina vazduha u šatlovima je slična. Ups, zaboravio sam da svemir ne postoji, i da je sve to laž NASA-e.

Naravno, između ovih fizičkih veličina postoji jasna veza i zaista je tragikomično kako ravnozemljaši izbacuju iz svog rečnika reči gravitacija i težina, u isto vreme koristeći reč gustina i gde treba i gde ne treba (naravno, češće tamo gde ne treba).

Već smo napisati formulu gustine, da se prisetimo i formule sile Zemljine teže:

F=G*m

G je konstanta koja varira na polovima i ekvatoru i kreće se od 9.78 m/s² do 9.83 m/s², ali se uzima srednja vrednost 9.81 m/s², dok je m masa tela koje Zemlja privlači. Logično, što je masa tela veća, to će ga sila teže jače privlačiti.

I otprilike ovde nastaje kuršlus u glavi ravnozemljaša. Penjanje meteorološkog balona kroz atmosferu oni predstavljaju kao dokaz da gravitacija ne postoji, istovremeno zaključujući da je za sve zaslužna gustina. Balon je napunjen gasom koji je manje gust od vazduha i kao posledica toga imamo balon koji ide vertikalno naviše.

Ovde ravnozemljaši veselo zaboravljaju činjenicu da, iako je vazduh toliko lagan da mi vrlo retko osećamo njegovu težinu, to ne znači da on tu težinu nema i da i njega sila teže ne privlači. Da nije tako, ne samo da ne bismo imali ovakav sastav atmosfere, već ne bismo ni imali atmosferu uopšte.

Za kraj, sila teže i gustina imaju jasnu korelaciju:

ρ=F/GV

Ovo praktično znači da ćete ubacivanjem u jednačinu gravitacione konstante (koja prema njihovom mišljenju ne postoji) i sile Zemljine teže (koja takođe ne postoji), dobiti isti rezultat kao kada koristite klasičnu formulu za izračunavanje gustine.

Fizika i matematika rade. Bez obzira na to što je loši đaci i teoretičari zavere ne razumeju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *